Barefoot running schoenen kopen

Schoenmode

 

 

Heb je al eens gehoord van Barefoot running schoenen? Als dat niet zo is, dan wordt het tijd om deze comfortabele schoenen te ontdekken. Zeker als je sportief bent, want deze schoenen zouden ervoor kunnen zorgen dat je nog beter presteert. Benieuwd? Hieronder vertel ik je meer!

 

Wat zijn Barefoot schoenen?

 

Barefoot is de Engelse benaming voor blootvoets. Deze schoenen hebben natuurlijk niet zomaar deze benaming gekregen. Barefoot schoenen zijn namelijk schoenen die het gevoel van blote voeten nabootsen. Het zijn minimalistische schoenen die zorgen voor een betere prestatie tijdens het sporten. Ze zijn voornamelijk ontworpen voor (professionele) hardlopers. Het is een schoen dat je voet op een natuurlijke wijze laat bewegen, waardoor je een betere balans en controle krijgt tijdens het lopen. Het dus is geen hype, maar een wetenschappelijk onderbouwde schoen die veel voordelen biedt.

 

Wat zijn de voordelen?

 

De Barefoot running schoenen zijn comfortabel en flexibel. Als je deze schoenen draagt, dan krijg je het gevoel dat je echt aan het hardlopen bent op blote voeten.

Deze minimalistische schoenen zorgen ook voor een zachte voorvoetlanding en kleine snelle passen. Doordat je de ondergrond beter voelt, zal je je lichaam makkelijker in balans kunnen houden en zal het makkelijker zijn om de juiste lichaamshouding aan te nemen. Nog een voordeel is dat er meer elastische energie wordt opgeslagen waardoor het minder kracht kost om jezelf voort te bewegen. Je hoeft dus ook minder af te zetten.

 

Zijn er ook nadelen?

 

Net zoals alles, hebben ook Barefoot schoenen zo hun nadelen. Barefoot running schoenen zorgen ervoor dat je sneller sportblessures krijgt. Dit probleem is wel te verhelpen, door jezelf geleidelijk aan gewend te laten worden door de schoenen en niet zomaar in een keer een overstap te maken. Er zijn namelijk heel wat sportschoenen die tussen de gewone sportschoen en de Barefoot running schoen vallen!

 

Is deze schoen voor iedereen ideaal?

 

De Barefoot running schoen mag dan wel vele voordelen hebben, maar de schoen is zeker niet voor iedereen weggelegd. Deze schoenen worden voornamelijk aangeraden voor hardlopers op topniveau. Dit komt omdat de meeste recreatieve hardlopers een gebrekkige looptechniek hebben en ze langzamer lopen dan een professional. Lopen met Barefoot running schoenen vereist namelijk een heel andere techniek dan lopen met andere loopschoenen. En Barefoot running is namelijk makkelijker aan te leren als je erg snel loopt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *