Harry Potter merchandise

Wie kent hem nou niet, Harry Potter, de tovenaar der tovenaars. Helaas werd de laatste film uitgebracht in 2011 en sindsdien zijn er vele verschillende Harry Potter merchandise uitgebracht. Niet iedereen zal deze serie van films gekeken hebben maar weten wel wie Harry Potter is en wat voor film het precies is geweest. De films zijn terug te zien op Netflix en elk jaar wel op tv. Het zal je misschien verbazen maar er zijn veel mensen die handelen in Harry Potter merchandise en het levert verbazingwekkend veel geld op, je kunt bijvoorbeeld kijken naar kleren die in de film zijn gedragen. Hier betaal je hoogst waarschijnlijk de hoofdprijs voor maar dan heb je wel dé echte kleding uit de Harry potter film en wie wilt dat nou niet als grote fan zijnde. Ook is er normale Harry Potter merchandise wat bijvoorbeeld kleine poppetjes zijn of verschillende toverstafjes die in de film werden gebruikt. Of je nou een grote fan van Harry Potter was of niet, de films waren altijd erg leuk en plezierig om te kijken en er zat altijd een sterk verhaal achter en hoe het dan wordt uitgevoerd door de acteurs en de filmmakers is bijzonder om te zien met alle lichteffecten etc.

 

Waarom?

Veel mensen vragen zich af waarom sommige Harry Potter merchandise zo duur is en het antwoord daarop is vrij simpel maar ook tegelijkertijd gek. De laatste film dateert uit 2011 en is dus nu 8 jaar geleden. Hoe langer bepaalde merchandise bestaat, en dan heb ik het over de kleding en attributen die in de films zijn gebruikt, hoe meer het product waard wordt. Het is bizar als je kijkt naar wat voor producten er precies worden verkocht en voor welke prijs deze worden verkocht, ongelofelijk!

Niet alleen de echte exemplaren die gebruikt zijn in de film worden voor veel geld verkocht maar ook de boeken van Harry Potter werden destijds als een gek verkocht en gingen voor redelijk wat geld weg. Destijds werd in 2013 een boek van Harry Potter verkocht voor wel 175000 euro! Dit was niet zo maar een boek, hierin stonden allerlei aantekeningen van de schrijver JK Rowling en het was het eerste exemplaar ooit. Hierin waren ook nog allemaal verschillende tekeningen gevonden. Er waren erg veel bieders die dit boek wouden hebben maar uiteindelijk kon er maar één iemand echt de winnaar zijn en dat was uiteindelijk een onbekende beller.

Harry Potter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *