Lezen helpt de ontwikkeling van de mens

Lezen helpt de ontwikkeling van de mens

Het is natuurlijk een gegeven feit dat het lezen van boeken de mens helpt hun eigen taal te verbeteren. Zo leren ze nieuwe woorden en zo kunnen ze een zinsopbouw beter leren begrijpen. Daarvoor moet je wel boeken lezen en er tijd in stoppen. Niet iedereen wil dat natuurlijk. Je kan het ook zien bij kleinere kinderen. Die leren veel woorden door te lezen. Als iedereen boeken zou blijven lezen volgens het niveau die ze aankunnen zou dat ervoor zorgen dat mensen meer woorden leren. En dus ook meer woorden in het dagelijks leven kunnen gebruiken en dus ook meer kunnen begrijpen wanneer iemand wat duurdere woorden gebruikt.

Waar kan je tegenwoordig nog boeken halen?

Het internet neemt de wereld over bij wijze van spreken. Het internet heeft miljoenen sites en daar zijn er genoeg van die boeken verkopen. Daardoor valt een boekenwinkel een beetje buiten de boot. Een boekenwinkel is een zaak waar je een ruim aanbod aan diverse soorten boeken kan kopen en/of huren. Een boekenwinkel is een heel speciaal iets tegenwoordig omdat veel mensen liever een boeken online kopen in plaats van in een boekenwinkel. Dat is natuurlijk mega jammer. De meeste kunnen ons het gevoel nog wel herinneren om een boekenwinkel in te lopen en er wel uren rondlopen op zoek naar dat ene boek die je zo graag wilde. Nu met een druk op de knop heb je die al gevonden maar waar is het plezier van nieuwe schrijvers ontdekken, nieuwe genres ontdekken bij toeval. Een boekenwinkel geeft een fijn en warm gevoel voor velen en het is natuurlijk zonde als dat helemaal weg zou gaan.

Roken is goed voor je?

Roken is eigenlijk super schadelijk voor de gezondheid maar er zijn genoeg mensen die beweren dat het helemaal geen schadelijk effect heeft op ze. Deze mensen roken al vele jaren en denken dat allemaal maar goed is terwijl roken eigenlijk super slecht voor je is. Sigaretten, sigaren, klik potten, noem het maar op zijn makkelijk te verkrijgen aangezien ze bijna overal verkocht worden. Er zijn ook gespecialiseerde winkels die alleen maar tabak artikelen verkopen. Dit wordt gedaan in een tabakswinkel. Een tabakswinkel verkoopt allerlei tabaksproducten. Van sigaren en sigaretten tot pijpjes en speciaal gereedschap om sigaretten te maken of sigaren te knippen.

Er zijn dus veel speciale winkels die steeds minder vaak voorkomen omdat alles of digitaal wordt gedaan of door massaproductie nemen supermarkten en andere winkels de producten gewoon over en dat is natuurlijk zonde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *