Restauratie klokken

Restauratie klokken

Restauratie van klokken

Veel van mijn vrienden vinden het nogal een rare hobby, maar ik vind het helemaal het einde. Ik restaureer klokken puur omdat ik het leuk vind. Dit kunnen dan hele oude klokken zijn, maar daarnaast restaureer ik ook wat nieuwere die verwaarloosd zijn. Ik deed dit dan vooral voor vrienden en kennissen, maar op gegeven moment kwamen er ook andere mensen bij mij aan de deur die of van hun klok af wouden of wouden dat hun klok werd gerestaureerd. In het begin wees ik veel mensen af, omdat ik gewoon erg weinig tijd had naast mijn voltijdbaan. Totdat er op een bepaald moment een einde kwam aan mijn carrière en ik iets nieuws moest zoeken. Ik wist dat ik goed was met klokken en ik verdiende hier dan ook wel eens wat geld op. Ik ben gaan uitzoeken naar de markt hiervan en die bleek echt super groot te zijn. Toen ik daarachter kwam besloot ik een volledige carrière switch te doen en me te focussen op klokken.

Restauratie klokken inkopen

Ik liet mijn naam rondgaan in de omgeving en had al vrij snel erg veel klanten. Ik restaureerde een hoop klokken en had hier dan ook een hoop plezier in. Ik begon me echter ook steeds meer te verdiepen in het kopen van kapotte klokken. Ik zag namelijk dat klokken echt aanzienlijk minder waard zijn voor de restauratie. Ik heb uiteindelijk de gok genomen om een aantal restauratie klokken in te kopen. Ik ging dan bij mensen langs en gaf ze een eerlijke prijs voor de kapotte klokken. Hierna maakte restaureerde ik de klokken en verkocht ik ze weer. Dit bleek nog veel winstgevender dan het restaureren voor klanten.

Personeel in dienst

Ik groeide echt enorm snel in de restauratie van klokken en had al vrij snel nieuw personeel nodig. In het begin nam ik iemand aan die voor mij materialen en kapotte klokken op kon halen. Hierdoor kon ik mijn focussen op alleen het restaureren van de klokken. Hij leerde erg snel en had al vrij snel een idee van hoeveel een klok waard was en ik gaf het inkopen op een bepaald moment ook volledig uit handen. Ik hoefde nu dus echt alleen maar te restaureren, dit zorgde dan ook voor beter werk. De handel bleef groeien en er kwam een moment dat we het ook niet meer met zijn tweeën redden, we moesten dus nog verder uitbreiden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *