Special effects make-up – (voor Cosplay en theater)

Special effects make-up

 

 

Heb jij altijd al de droom gehad om je bezig te houden met special effects make-up en mensen om te toveren tot boeiende theaterpersonages? Dan zal special effects make-up (voor Cosplay en theater) vast wel op je verlanglijstje staan. Maar wat houdt special effects make-up in en wat heb je nodig om te kunnen beginnen?

 

Wat is special effects make-up eigenlijk?

Special effects make-up is eigenlijk niet zomaar een soort make-up, het is de benaming voor het kunstmatig veranderen en vervormen van een gezicht door middel van prothesen, verf en dergelijke. Het is een term die voornamelijk gebruikt wordt in de toneelwereld.

 

Verschillende soorten kwasten

Als je wilt beginnen met het toepassen van special effects make-up dan zal je zeker heel wat kwasten nodig hebben. Kies voor verschillende soorten: platte, ronde, kleine en grote kwasten. Met de kleine voeg je dan de details toe en met de grote vul je op.

 

Protheses (scar wax en vaseline of liquid latex)

Bij special effects make-up wordt meestal ook gewerkt met protheses. Een prothese is een kunstmatige vervanging of correctie van een lichaamsdeel. Zo kan er bijvoorbeeld een grotere neus worden gemaakt of je kan hoorns toevoegen, enzovoort. De mogelijkheden zijn zo goed als eindeloos! Protheses kan je zelf maken met scar wax, een soort kneedbare wax. Om de wax in je huid te laten vloeien gebruik je vaseline. Scar wax is ideaal voor lichte veranderingen, maar als je echt grote veranderingen wilt zien, dan kan je beter liquid latex gebruiken . Met liquid latex en keukenrol bouw je dan een prothese.

 

Verf en bloed

Zonder verf gaat het natuurlijk niet lukken. En als je verf voorziet, dan moet het natuurlijk body paint zijn, alleen deze verf blijft goed op je lichaam zitten en is veilig genoeg. Er zijn verschillende soorten verf waarvoor je kunt kiezen, maar in het begin is het goed om een aantal basiskleuren aan te schaffen. Special effects make-up wordt vaak gebruikt om horror effecten mee te creëren. Daarom is het aangeraden om ook fake bloed aan te schaffen. In tegenstelling tot wat je misschien zou denken, is fake bloed verkrijgbaar in verschillende kleuren. Zo kan je kiezen voor donkerrood of lichtrood, groen en tal van andere kleuren. Met het donkere bloed creëer je meer diepte en voor kleine details of spetters kies je de lichtere kleur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *