Tweedehands kleding

Steeds meer mensen dragen tweedehandskleding of overwegen dat te gaan doen. Dat heeft soms financiële redenen, soms willen mensen zo een signaal afgeven en protesteren tegen de mores van de snelle en moderne kledingindustrie. Er zijn voldoende redenen om ook tweedehands kleding te overwegen.

 

Veel beter voor het milieu

 

Tweedehands kleding is goed voor het milieu. Heel veel kleding wordt snel weer weggegooid en dat levert een heel hoop afval op. Iedereen weet dat dit slecht is voor het milieu en de aarde vervuilt. Door bij een tweedehands winkel te kopen geef je kledingstukken een tweede leven en help je CO2 en broeikasgassen. 

Tweedehands kleding

Aanbod gebruikte kleding wisselt zeer regelmatig

 

|Uiteraard is de kleding bij de tweedehandswinkel goedkoper dan in de gewone shop, al zit er tussen de winkels met tweedehands kleding ook nog weer verschil. Een tweedehands winkel met alleen vintage is weer duurder dan de gewone tweedehands winkel met van alles en nog wat. Dat van alles en nog wat kan zeer de moeite waard zijn overigens, want niet zelden tref je merkkleding tussen de gebruikte kleding. Net als in de reguliere winkels wisselt het aanbod van kleding ook in de tweedehands kledingwinkel zeer regelmatig. 

 

Koop gebruikte exclusieve merkkleding online via Marktplaats of eBay

 

Vaak koop je bij de winkel met gebruikte kleding ook nog eens originele kleding en sta je niet op een feest net als vijftien anderen in hetzelfde shirt dat die week ergens in de aanbieding is, iets wat je heel vaak ziet. Gebruikte kleding is overigens vaak ook online verkrijgbaar, zeker de heel bijzondere kledingstukken zie je niet zelden op Marktplaats of eBay; hoewel iets duurder soms koop je vaak wel iets bijzonders soms ook van de zeer exclusieve merken.

 

Controleer ook gebruikte kleding op vlekken en gaten

 

oor het enorme aanbod van tweedehands kleding kun en mag je best kritisch zijn op de kwaliteit ervan en dus controleer je ook deze kleding op onvolkomenheden en vlekjes. Vind je het kledingstuk te duur, dan kun je onderhandelen. Wie niet waagt, wie niet wint en vaak is er nog best iets van de al aantrekkelijke prijs af te krijgen. 

 

Wees kritisch in je keuze en was de kleding

 

Waarschuwing: het is logisch dat je vanwege de aantrekkelijke prijs te veel kleding mee naar huis neemt, houd daar rekening mee en wees kritisch in je keuze. Uiteraard was je de gekochte tweedehands kleding voor je het gaat dragen.

 

Klik hier voor meer informatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *