Workshop eerste indruk

Je krijgt, hoe cliché dan ook, maar een keer de kans om een verpletterende eerste indruk te maken. Dat maakt het voor de meeste mensen alleen maar zwaarder, als ze weten dat ze nu die verpletterende indruk moeten maken. Het is interessant om eens deel te nemen aan de workshop eerste indruk, waarbij nader wordt ingegaan hoe jij er wel in kunt slagen om iedereen om je vinger te winden.

 

Hoe kom je over op anderen?

 

De eerste indruk dus, of beter: hoe kom je over op anderen? De indruk wordt bepaald aan de hand van je verbale communicatie, de dingen die je echt zegt dus, en de non verbale communicatie. Dit zou je kunnen omschrijven als alles wat we zien aan mensen, zonder dat we aandacht schenken aan de inhoud van wat er gezegd wordt. Verder is het goed te weten – en daar wordt tijdens de workshop eerste indruk ook bij stilgestaan- dat je de inhoudelijke en de relationele communicatieboodschap onderscheidt. 

Workshops

Non-verbale communicatie bepaalt wat mensen van je vinden

 

De workshop eerste indruk zal je eerst uit de droom helpen dat het altijd om inhoud gaat, want bewezen is dat slechts zeven procent van wat je zegt ertoe doet, en dat de eerste indruk voor 93 procent bepaald wordt door de non-verbale communicatie. Het zwaartepunt van de workshop eerste indruk zal daar dan ook nadrukkelijk op liggen.

 

Klank van je stem en de manier van praten

 

Zo zijn tijdens de workshop eerst indruk stil worden gestaan bij die non-verbale communicatie, waartoe je zaken als je gezichtsuitdrukking, je lichaamshouding, het schudden van handen, de klank van je stem en de manier van praten belangrijke elementen zijn. Ook zal tijdens de workshop eerste indruk aandacht worden besteed aan de non-verbale eigenschappen kijken, glimlachen, lichaamsgeur, de manier waarop je staat, ademhaalt en wat je uitstraalt.

 

Ook uiterlijke kenmerken zijn belangrijk

 

Het is voor iedereen bijzonder interessant en leerzaam eens deel te nemen aan de workshop eerste indruk, waarin ook aandacht wordt besteed aan het maken van een globale indruk, stereotypen en uiterlijke kenmerken. Want ook die blijken in de praktijk erg belangrijk. Het maakt dus wel degelijk uit wat je draagt en hoe je haar zit bij een eerste onderhoud. Zaken om in de toekomst nadrukkelijk rekening mee te houden. En uiteraard doet het er wel degelijk toe wat je zegt en wat je weet. Met alleen een stralende lach en een prettig ruikende parfum kom je er zeker ook niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *